Top 10 Termékkör
Kezdőoldal > Hírek > Hálózati és MikroTik online képzések
2021. 05. 20.

Június és július hónapokban az alábbi hálózati és MikroTik képzéseink kerülnek megrendezésre, melyekre várjuk jelentkezését!

 • NetBasic Hálózati alapok online képzés2021. június 15-16.
 • MikroTik MTCNA online képzés - 2021. június 22-24.
 • MikroTik MTCRE online képzés - 2021. július 7-8.


Június 15-16. - NetBasic Hálózati alapok online képzés

A NetBasic alapképzésünket azon érdeklődők számára állítottuk össze, akik érdeklődnek a MikroTik, Ubiquiti, vagy különféle IP kamerás képzés után, de nincs meg a megfelelő TCP/IP hálózati alapismeretük, vagy egyszerűen csak szeretnének megismerkedni a hálózatokkal, a hálózatos technológiákkal. A képzés rendhagyó módon, online formában zajlik majd!

Képzés időpontja: 2021. június 15-16.
Képzés időtartama: 2 nap, az Online órák minden nap 09:00-17:00-ig tartanak
Képzés részvételi díja: 50.000 Ft+ÁFA/fő
Oktató: Gyenese László

Tartalmi Áttekintő:

 • Hálózatok alapvető jellemzői: Hálózatok fogalma, Jellemzők és előnyök
 • Hálózattípusok: LAN, MAN, WAN, PAN, WLAN, Egyenrangú-, Ügyfél-kiszolgáló hálózatok
 • Hálózati alapfogalmak és technológiák:
  - Sávszélesség
  - Adatátvitel (Szimplex, fél-duplex, duplex)
  - Hálózati eszközök címzése (MAC, IP címzés, Subnet, IPv4, IPv6, DHCP, ICMP)
  - Számrendszerek
  - Hálózati-, alhálózati címek számítása
  - Portok és protokollok (TCP és UDP)
 • A hálózat fizikai összetevői: Hálózati eszközök, Kábelek és csatlakozók
 • Hálózati topológiák: Logikai- és fizikai topológiák, Hálózatok tervezése, tervezési szempontok
 • Ethernet szabványok: Vezetékes, vezeték nélküli szabványok (IEEE 802.3, IEEE 802.11)
 • OSI és TCP/IP adatmodellek: Referenciamodell szerepe, OSI és TCP/IP modell összehasonlítása
 • Hálózatbiztonság: Tűzfal, NAT, Port-forwarding
 • Routerek és switchek a "gyakorlatban" - Online bemutató: Vezetékes és vezeték nélküli routerek konfigurálása
 • Számítógép hálózati csatlakozása:
  - Telepítés lépései
  - Hálózati kártya kiválasztása, telepítése, frissítése
  - Operációs rendszer beállítások (erőforrás-megosztás és meghajtó csatlakoztatás)
  - Windows tűzfal beállítások
 • ISP kapcsolattípus kiválasztása: Kapcsolódási technológiák (DSL, ADSL, KábelNET, Mobil NET, ISP, WISP)
 • IP eszközök a hálózatban: IP kamerák, IP telefonok (VoIP)
 • Hálózatok megelőző karbantartása, hibaelhárítás

REGISZTRÁLOK A NETBASIC KÉPZÉSRE

MIKROTIK KÉPZÉSEK

Tájékoztató a MikroTik online képzések menetéről:

Fizikai hálózat:
A gyakorlati feladatok maradéktalan elvégzéséhez a résztvevőknek szüksége van az online tér mellett egy fizikai hálózati csatlakozási pontra (képzés típusától függően vezetékes, vagy vezeték nélküli kapcsolat), amelyen keresztül a tantermi hálózathoz kapcsolódik. A „Virtuális Tantermi Hálózati VégPontot” (VTHVP(1)) futárral visszük a résztvevők otthonába. A VTHVP nem más, mint egy előre felkonfigurált router, ami az otthoni/céges hálózaton (OCH) keresztül csatlakozik az Internetre, majd VPN kapcsolattal a Központi Oktatói Routerre (KOR). Ehhez a kapcsolathoz szükség van az OCH-ban egy vezetékes csatlakozási pontra.
A VTHVP egy MikroTik hap Lite eszköz, módosított Default Configgal. Amennyiben részt kíván venni a Ramiris Europe Kft. által szervezett MikroTik Online képzések valamelyikén, úgy egy ilyen eszközre mindenképp szüksége lesz. A VTHVP-t elég egyszer megvásárolni, az a MikroTik mindegyik képzéshez és egyéb célra is használható lesz. Az eszköz kiszállítását az Ön által kért címre díjmentesen vállaljuk! Amennyiben még nem rendelkezik a fenti készülékkel, a regisztrációval egyidejűleg jelezheti felénk ezirányú igényét.
Ezen felül szükség van egy olyan MikroTik wifis SOHO routerre is (MikroTik Munka Router - MTMR), amelyen a tényleges konfigurációkat fognak beállítani a jelentkezők. Ez lehet a résztvevő egy saját már meglévő MikroTik eszköze (javasolt: RB931 /hAP mini/, RB941 /hAP lite/ vagy RB952 /hAP ac lite/), vagy igény szerint a termék megvásárolható webáruházunkban. (Fontos, hogy a második eszköz is MikroTik márkájú legyen, és rendelkezzen Wi-Fi-vel).

Online oktató-felület:
Az online képzések lebonyolítása Zoom alkalmazáson keresztül történik. Ahhoz, hogy a résztvevő részese lehessen az online képzéseknek, folyamatos Internet kapcsolattal kell rendelkeznie, emellett kapcsolódnia kell a konfigurálandó MTMR-hez (MikroTik Munka Router) is. Ez a két művelet nem biztos, hogy minden számítógépen végezhető egy időben, illetve problémát is okozhat, ha egy számítógép egyszerre csatlakozik két hálózathoz (Ethernet + WiFi). Éppen ezért, vagy két számítógépre lesz szükség vagy további alternatívaként, a Zoomhoz használhat mobiltelefont vagy táblagépet, amíg a számítógépen a gyakorlati feladatokat végzi. Lényeges, hogy a képzéshez kapcsolódó eszközön legyen kamera és mikrofon, és az a képzés alatt végig legyen bekapcsolva! Aki nem használja a kamerát, azt ki fogjuk léptetni a képzésről!

Vizsga:
MikroTik képzéseink minden esetben hivatalos vizsgával zárulnak, mert a MikroTik előírásai szerint a vizsga távolról nem engedélyezett, azt mindenképpen a képzést végző személy jelenlétében kell lebonyolítani. A vizsgát a képzést követő napon, a Ramiris Europe Kft. telephelyén, a hatályos rendelkezések betartása mellett kell elvégezni.
A vizsga helyszínén a maszk viselése kötelező, illetve biztosítunk fertőtlenítőszert, és az előírt távolságok betartására kérjük.
Természetesen, amennyiben a jelenlegi helyzet miatt a személyes találkozót a vizsgával kapcsolatosan nem preferálja, úgy a rendelkezések enyhítését követően, egy későbbi időpontban biztosítunk vizsgalehetőséget.
A képzések magyar nyelvűek. A tesztkérdésekből álló online vizsgát regisztrációt követően a MikroTik weboldalán kell elvégezni. A vizsga nyelve javarészt angol. A kérdések 80-85%-a angolul jelenik meg, kisebb részük pedig magyarul. A vizsga sikeres teljesítése esetén a MikroTik egy 3 évig érvényes oklevelet (Certificate) állít ki, mely bejelentkezés után az Account fülön keresztül letölthető.
A képzés részvételi díjának fizetése előre utalással történik. A képzésekre való jelentkezést követően kiállítunk egy előlegbekérőt. A részvétel és VTHVP eszköz kézbesítésének a feltétele az előlegbekérőn szereplő összeg bankszámlánkra történő megérkezése a képzés kezdete előtt, legkésőbb 1 héttel. A megadott határidőre az eszközök kipostázása miatt van szükség.

Június 22-24. - MikroTik Certified Network Associate MTCNA online képzés

Ez a tanfolyam a MikroTik képzések alapköve. A RouterOS sok képességét ismerteti sok gyakorlattal, így átfogó képet kaphat a rendszer működéséről. Az MTCNA képzés sikeres elvégzése az összes többi, "Engineer" szintű képzés megkezdésének feltétele.

Képzés időpontja: 2021. június 22-24.
Képzés időtartama: 3 nap, az online órák minden nap 09:00-17:00-ig tartanak
Képzés részvételi díja: Képzés díja: 72.000 FT + ÁFA; VTHVP router (ha még nem rendelkezik vele) 8.000 Ft+ÁFA
Oktató: Gyenese László

Tartalmi Áttekintő:

 • MikroTik – a cég, a RouterOS és a termékek bemutatása
 • Hálózati alapok: OSI modell, címzés, subnetek
 • Csatlakozás a routerhez, alapbeállítások
 • DHCP szerver és kliens, DNS, ARP
 • Layer2 kapcsolatok, bridge
 • Statikus routing, útvonalak beállítása
 • Wireless alapok, AP és kliens üzemmódok
 • Alapvető tűzfal beállítások, filter és NAT szabályok
 • QoS alapok, kliensek sávszélesség korlátozása
 • PPP kapcsolatok, PPPoE és PPTP szerver és kliens konfigurálása

Képzés megkezdésének feltétele: Meglévő, megfelelő szintű TCP/IP ismeretek. Ennek hiányában a képzés sikeres elvégzése, illetve a záróvizsga letétele nem garantált.

REGISZTRÁLOK AZ MTCNA KÉPZÉSRE


Július 7-8. - MikroTik Certified Routing Engineer MTCRE Online képzés

A tanfolyam átfogó ismereteket ad routing területen, ami a RouterOS egyik legnagyobb erőssége. Megismerkedünk többek között a következő fogalmakkal, szolgáltatásokkal: haladó ststikus route beállítások (ECMP route, policy based routing).

Képzés időpontja: 2021. július 7-8.
Képzés időtartama: 2 nap, az online órák minden nap 09:00-17:00-ig tartanak
Képzés részvételi díja: Képzés díja: 72.000 Ft + ÁFA; VTHVP router (ha még nem rendelkezik vele) 8.000 Ft+ÁFA
Oktató: Gyenese László

Tartalmi Áttekintő:

 • Haladó ststikus routing (ECMP, FailOver, Routing mark, policy routing)
 • Dinamikus routing (OSPF)
 • VLAN, QinQ, switch chip beállítások
 • L2/L3 tunnelek (IPIP, EOIP)
 • /32 címzés


Képzés megkezdésének feltétele: A képzés megkezdéséhez érvényes MTCNA certificate szükséges

REGISZTRÁLOK AZ MTCRE KÉPZÉSRE


A képzések magyar nyelvűek. A képzések részvételi díjának fizetése előre utalással történik. A jelentkezést követően kiállítunk egy előlegbekérőt. A NetBasic alapozó képzésen  való részvétel feltétele az előlegbekérőn szereplő összeg bankszámlánkra történő megérkezése annak kezdetéig,  a MikroTik Online képzések esetében pedig, a képzések kezdete előtt egy héttel bezárólag. A képzések részvételi díjának beérkezését követően oktatónk továbbítja majd az adott képzés online elérhetőségét, melyen keresztül csatlakozni tud.

A képzésekkel kapcsolatos bővebb információkért keresse Soós Rita kolleganőnket a soos.rita@ramiris.eu e-mail címen, vagy a +36 1 888 3267-es telefonszámon.