Top 10 Termékkör
Kezdőoldal > Hírek > Blokknyomtatók a Ramiris kínálatában!
2020. 07. 01.

2020.07.01-től az elektronikus adatszolgáltatás kiterjesztésének értelmében minden belföldi adószámmal rendelkező adóalany felé kiállított számláról adatot kell szolgáltatni elektronikus adatszolgáltatás keretében a NAV felé. 2021 elejétől már a magánszemélyek felé kiállított számlák esetében is meg kell ezt tenniük a vállalkozásoknak.

Itt két lehetőség van:

  • hagyományos papír alapú számlák használata. Ezeket 4 napon belül (500e Ft-ot meghaladó adótartalom esetén hamarabb) fel kell tölteni egy külön nyomtatvány kíséretében. Ez a legtöbbször kivitelezhetetlen.
  • Számlázó program segítségével, elektronikus formában, emberi beavatkozás nélkül azonnal. Ez lenne a racionális választás.

Amennyiben a második megoldás mellett döntünk, elengedhetetlen valamilyen formában nyomtatnunk a számlát. Ha szeretnénk költséghatékonyak maradni akkor ezt nem hagyományos asztali nyomtatóval, hanem blokknyomtatóval oldhatjuk meg.

Kétféle blokknyomtató család szerepel a kínálatunkban, az asztali illetve a mobil.

Hordozható blokknyomtatók:

Két gyártó képviselteti magát nálunk: a Polpos illetve a sokak számára ismerősen csengő Bixolon. Polpos MP80-at első sorban árérzékeny vevőinknek ajánljuk. Windows vagy Android alapú mobileszközökön elkészült számlák nyomtathatók vele.
A Bixolon a blokknyomtatók vezető gyártója már 6 éve. R310iK eszközükkel bluetooth kapcsolaton keresztül nyomtathatunk számlát Windows, Android vagy iOS alapú eszközökről. Ez az egyetlen mobil blokknyomtatónk amely használható az Apple rendszerével.

Blutooth kapcsolaton kersztüli nyomtatás

Asztali blokknynyomtatók

Funkcióikban megegyeznek a hordozható változattal, viszont bluetooth helyett USB, soros vagy párhuzamos porton keresztül csatlakoztathatjuk őket.

Az eszközök a következő számlázó programokkal kompatibilisek:
NAV Online Számlázó, Enterprice, Számlázz.hu, Naturasoft, BizXpert, Számlázóprogramom, Wszámla.hu, Számlázzezzel.hu, Cash &Go.

Kapcsolódó cikkek: